Hjem » Blog

Udsatte børn og unges stemmer er tavse i socialdebatten

På Folkemødet 2017 arrangerer jeg sammen med journalist Tina Juul Rasmussen en workshop med fokus på, at udsatte børn og unge sjældent optræder i medierne i sager om deres eget liv, fx deres anbringelse eller ”sag” i kommunen.

Er det godt eller skidt for børnene og for samfundsdebatten, at de beskyttes – eller overbeskyttes – mod nysgerrige journalister og eksponering i medierne? Læs mere

Når meldingen ”vi kommenterer ikke enkeltsager” ikke holder

På Folkemødet 2016 arrangerer jeg sammen med min kollega, journalist Tina Juul Rasmussen en workshop. Her drøfter vi kommunernes åbenhed/lukkethed på socialområdet, når det drejer sig om ubehagelige enkeltsager, som ofte tiltrækker sig landspolitisk og –mediemæssig interesse.

Hvad tænker de på?

Omdrejningspunktet i workshoppen vil være disse spørgsmål: Læs mere

Tag dog plejebørnene med i den undskyldning

Socialdemokraterne har jan. 2016 stillet beslutningsforslag i Folketinget om, at ”personer, der har været misrøgtet på statens sociale institutioner” skal have en officiel undskyldning.

Det har undret mig, lige siden undskyldningen første gang kom på tale, at plejebørnene intet sted er nævnt. Det er som om, alle kollektivt glemmer, at også dem, som det officielle Danmark satte i plejefamilier, kunne risikere misrøgt. Læs mere

Anbragte unge og savnet af søskende

Halvdelen af alle 15-årige, der er anbragt uden for hjemmet, savner at se mere til deres søskende, viser SFI’s ”Anbragte 15-åriges hverdagsliv og udfordringer”. Det er mange! Alt for mange… Og den bold må kommuner og anbringelsessteder tage op.

Mere ”samvær” (frygteligt behandlerord) er ikke nok. Søskende skal hjælpes til at tale om det svære. Hvorfor er jeg anbragt, og du ikke? Hvorfor kom du på institution og jeg i plejefamilie?  Læs mere

”Underdanmarks jægersoldater” – fantastisk og provokerende bog.

Supermønsterbrydere, opvokset på den sociale slagmark med omsorgssvigt, druk og overgreb, vil altid nå til tops – uanset hvilke velmenende mennesker de har ved deres side. Så firkantet kan et af hovedbudskaberne i en ny bog fra Lisbeth Zornig m.fl. udtrykkes.

Nogle fagfolk, der arbejder med udsatte børn og unge, vil måske allerede ved sådan et udsagn være fristede til at lægge bogen fra sig.

Men lad nu være med det! Læs mere

Den brændende mand – en nødvendig radiodokumentar

Kommunaldirektøren i Brøndby er ikke i tvivl: I en så alvorlig sag skal vi holde pressen ude! Journalisterne er ikke i tvivl: I så alvorlig en sag ville det klæde jer at arbejde sammen med pressen!

I 25 udsendelser har to journalister fra Radio24/7 sat fokus på den mand, der 1. april 2014 satte ild til sig selv foran Brøndby Rådhus. Hvem var han, hvorfor satte han ild til sig selv, og hvorfor foran rådhuset, hvor han netop havde været til samtale i jobcentrets kvikskranke.

Kommunen vælger at være totalt tavs i sagen. Læs mere